Podizanje i povećanje grudi (augmentopeksija)

Povećanje-grudi

Kirurška metoda kojom se grudima daje novi izgled, čvrstoća i položaj

Zahvat se vrši kod klijentica kojima dojke vise- najčešće nakon trudnoće i dojenja ili većeg gubitka tjelesne mase, a istovremeno nisu zadovoljne s veličinom dojki tj. željele bi veće.

Prirodno je da se grudi tijekom godina spuštaju i gube svoju normalnu punoću i oblik, no ukoliko su izgubile i svoj volumen, preporučuje se ugradnja implantata u kombinaciji s podizanjem kako bi se dobili još bolji rezultati koji mogu potrajati doživotno. Iako se zahvat povećanja uz podizanje grudi često povezuje sa ženama u zrelijim godinama, za ovaj se zahvat sve češće odlučuju i žene mlađe dobi

Procedura

Sam zahvat traje od 1,5 do 3,5 sati i izvodi se pod općom anestezijom. Kombinira se umetanje proteze u dojku s redukcijom viška kože na dojci.

Ožiljak, odnosno mjesto reza ovisi o primijenjenoj tehnici koja se bira s obzirom na količinu viška kože te uključuje ožiljak oko bradavice, a često i  vertikalno duž dojku i u inframamarnoj liniji.

Oporavak

Povratak svakodnevnim aktivnostima je obično već nakon 2 do 3 tjedna, a s većim naporima potrebno je pričeka ti dok ne završi proces oporavka od otprilike 6 tjedana. Postoperativni grudnjak se nosi 3 tjedna.

Iznimno je važno tretirati ožiljak prema uputama kirurga, budući da se time značajno smanjuje vidljivost ožiljka,

Galerija

Pogledajte galeriju

Kontaktirajte nas i dogovorite konzultacije

Estetska kirurgija

Kirurgiju uljepšavanja i pomlađivanja danas možemo smatrati neizostavnim kulturološkim razvojem društva.

Klinika Opatija

Nova cesta 46b
+385 51 271 065
+385 51 350 530
beauty@zgaljardic.surgery
Radno vrijeme
9-12h/15-21h