Kirurško tretiranje ginekomastije

Ginekomastija je termin koji označava uvećanje muških grudi

Ginekomastija je termin koji označava uvećanje muških grudi. Vrlo je čest problem u muškoj populaciji tako se često javlja i kod muškaraca kao izolirano mjesto nakupljanja masti.

S obzirom na stupanj ginekomastije, kao i činjenicu da li su uvećane grudi posljedica nakupljanja masti (pseudoginekomastija) ili žljezdanog tkiva(ginekomastija) liječnik će tijekom preoperativnih konzultacija procijeniti koja vrsta tretmana ili zahvata bi bila metoda izbora u Vašem slučaju.

Kod manjih ginekomastija odlični rezultati postižu se neinvazivnim tretmanima Encurve-om. Ukoliko postoji potreba za kirurškim zahvatom radi se laserska lipoliza, laserski asistirana liposukcija ukoliko se radi o povećanju grudi samo na temelju masti, a ukoliko postoji žljezdani dio (najčešće pipljiv diskoidno ispod bradavice) koji je potebno odstraniti tada se rezom uz donji rub bradavice odstranjuje i višak žljezdanog tkiva.

Zahvaljujući implementaciji laserske tehnologije u liposukciju čime se grijanjem tkiva postiže indukcija neokolageneze a time i zatezanje same kože u gotovo svim slučajevima izbjegne se vanjski rez na muškoj dojci, a svoje vrhunske rezultate doc.dr.sc. Žgaljardić prezentira diljem svijeta na brojnim kongresima i radionicama kao pozvani predavač ( 2014, Fort Lauderdale, Florida- 20th annual scientific meeting American Academy of cosmetic surgery, Kerala, India 2012- 1st International Cosmetic suregry symposium, Milano- Agora- 18.International Congress of Aestehtic Medicine, Kolkhida 10th international caucasian cobgress os plastic surgery and dermato-cosmetology …). Također je i autor poglavlja u međunarodnom udžbeniku o oblikovanju tijela pod nazivom Laserski asistirana liposukcija kao metoda oblikovanja tijela.

Procedura

Sam zahvat traje 60-90 minuta ovisno o tome izvodi li se samo lipoliza/liposukcija ili se dodatno odstranjuje i disk žljezdanog tkiva. U slučaju liposukcije ulazne incizije su po 3-4milimetara, a u slučaju odstranjenja viška žljezdanog tkiva rez je uz donji rub bradavice tako da po cijeljenju bude gotovo nevidljiv. Ukoliko se radi kao izolirani zahvat moguće je radi i u lokalnoj anesteziji, ali se često radi u sklopu veće liposukcije te se tada radi u općoj anesteziji.

Oporavak

S obzirom na vrstu anestezije kojoj ste bili podvrgnuti tijekom zahvata, nakon zahvata možete ići kući ili ostajete u klinici 5 – 12 sati u slučaju opće anestezije. Rutinski se nakon zahvata propisuju antibiotici i analgetici. Šavovi se vade nakon 7-14 dana. Nakon skidanja flastera postoji mogućnost za minimalnim otokom ili pokojom modricom. Sve navedeno uglavnom prolazi unutar 14 dana. Postoperativno se nosi steznik kojeg je preporučljivo nositi 3 tjedna koliko traje proces neokolageneze tj. dokle dok se sama koža zateže.

Svim klijentima sa problemom atrofije kože postoperativno se preporučaju neinvazivni tretmani poput Alme ili Encurve-a kako bi se postiglo dodatno zatezanje i poboljšala kvaliteta preostale kože i potkožnog tkiva.

* Disclaimer: Rezultati su individualni i mogu varirati od slučaja do slučaja i stanja pacijenta te njihove anatomske predispozicije.

Galerija

Kontaktirajte nas i dogovorite konzultacije

Estetska kirurgija

Kirurgiju uljepšavanja i pomlađivanja danas možemo smatrati neizostavnim kulturološkim razvojem društva.

Klinika Opatija

Nova cesta 46b
+385 51 271 065
+385 51 350 530
beauty@zgaljardic.surgery
Radno vrijeme
9-12h/15-21h