Zatezanje viseće kože trbuha (abdominoplastika-lipoabdominoplastika)

Svatko je barem jednom maštao o ravnom i zategnutom trbuhu

Svatko je barem jednom maštao o ravnom i zategnutom trbuhu. Ali što napraviti kada unatoč napornim trbušnjacima ili beskrajnim dijetama nikako to ne možemo postići? Ženama često zaostaje višak kože na trbuhu nakon trudnoće, a tako i osobama nakon masivnog gubitka težine. Rješenje je zatezanje kože trbuha – lipoabdominoplastika.

Zahvat abdominoplastike često se kombinira za zahvatom liposukcije ili laserski asistirane liposukcije te se zbog toga zove lipoabdominoplastika.

Zahvaljujući uvođenju laserske tehnologije u tehniku liposukcije čime se postiže stvaranje vlastitog kolagena i zatezanje kože često se ovaj zahvat uspije izbjeći te se rezultat postigne samo zahvatom laserski asistirane liposukcije čime se izbjegne rez u donjem dijelu trbuha koji lipoabdominoplastika neminovno nosi.

Tijekom konzultacija liječnik će procijeniti koji zahvat bi u Vašem slučaju bio odgovarajući te Vam preporučiti kako postići željeni rezultat.

Zahvatom lipoabdominoplastike klasično se odstranjuje višak kože trbuha. Rez se nalazi suprapubično, ispod donjeg rublja (slično kao pristup za carski rez).Ukoliko se radi samo odstranjivanju dijela kože ispod pupka, a pupak ostaje na mjestu, zahvat se zove mini-lipoabdominoplastika. Ukoliko postoji značajan višak kože trbuha tada se odstranjuje koža ispod pupka, a pupak se smješta na novu poziciju na novozategnutom trbušnom zidu.

Zahvat lipoabdominoplastike je zahvat oblikovanja tijela i često nije dovoljno samo zategnuti prednji trbušni zid već treba oblikovati čitav obujam abdomena. Tada se zahvat lipoabdominoplastike kombinira sa zahvatom laserski asistirane liposukcije cijele cirkumferencije trbuha odnosno do leđa.

Procedura

Ovisno o količini viška kože i dodatnim zahvatima, zahvat traje od 2-3,5h. Kod zatezanja kože trbuha rez je smješten horizontalno iznad pubičnog područja u području donjeg rublja te oko pupka ukoliko se radi i transpozicija pupka. Zahvat se vrši u općoj anesteziji te je prije zahvata potrebno obaviti laboratorijske pretrage krvi(kompletna krvna slika, biokemijske pretrage te koagulacija) i urina, EKG, te internistički pregled po potrebi ovisno Vašoj anamnezi. Kao i prije svakog zahvata u općoj anesteziji, 6h prije zahvata nije dozvoljeno jesti ni piti.

Oporavak

Flasteri se skidaju nakon 2-3 tjedna kada i šavovi, međutim šavovi su najčešće intrakutani (skriveni u koži i nisu vidljivi izvana) te su samorazgradivi. Preporučljivo je nošenje propisanog steznika kroz 3 tjedna, spavanje na leđima s podignutim uzglavljem i koljenima kako bi se smanjila napetost na reznu ranu i dopustilo nesmetano cijeljenje.

Svim klijentima sa problemom atrofije kože postoperativno se preporučaju neinvazivni tretmani poput Alme ili Encurve-a kako bi se postiglo dodatno zatezanje i poboljšala kvaliteta preostale kože i potkožnog tkiva.

* Disclaimer: Rezultati su individualni i mogu varirati od slučaja do slučaja i stanja pacijenta te njihove anatomske predispozicije.

Galerija

Kontaktirajte nas i dogovorite konzultacije

Estetska kirurgija

Kirurgiju uljepšavanja i pomlađivanja danas možemo smatrati neizostavnim kulturološkim razvojem društva.

Klinika Opatija

Nova cesta 46b
+385 51 271 065
+385 51 350 530
beauty@zgaljardic.surgery
Radno vrijeme
9-12h/15-21h