Kirurško podizanje stražnjice

Ovim zahvatom odstranjuje se višak kože stražnjice u njenom gornjem dijelu

Kirurško podizanje stražnjice indicirano je kod osoba koji su zadovoljni volumenom svoje stražnjice, ali su nezadovoljni tzv.“sagging“-om stražnjice odnosno često kažu „kako im stražnjica visi“. Višak kože na stražnjici čestje problem čak i kod vrlo istreniranih osoba te se tijekom konzultacija često žale da jednostavno nikakvim vježbanjem ne mogu to popraviti.

Ukoliko postoji nezadovoljstvo i veličinom stražnjice tada je moguće raditi lipofiling stražnjice ili pak njezinu veličinu povećati implantatima.

Ovim zahvatom odstranjuje se višak kože stražnjice u njenom gornjem dijelu, rez se radi na prijelazu stražnjice u leđa tako da je skriven ispod donjeg rublja, a po odstranjivanju viška kože cijela se stražnjica podigne na novu poziciju čime se poboljšava njezina forma i cjelokupni izgled.

Procedura

Sam zahvat traje 90-120minuta. Rez je smješten u gornjem dijelu stražnjice u njenom gornjem dijelu na prelasku stražnjice u leđa. Zahvat se izvodi u općoj anesteziji te je prije zahvata potrebno obaviti laboratorijske pretrage krvi(kompletna krvna slika, biokemijske pretrage te koagulacija) i urina, EKG, te internistički pregled po potrebi ovisno Vašoj anamnezi. Kao i prije svakog zahvata u općoj anesteziji, 6h prije zahvata nije dozvoljeno jesti ni piti.

Oporavak

Flasteri se odstranjuju nakon 2-3 tjedna. Šavovi se najčešće ne vade budući se rana zašije intrakutanim šavom koji nije vidljiv izvana i razgradiv je. Postoperativno se propisuju antibiotici i analgetici te se tijekom 2-3 tjedna nosi odgovarajući steznik i tijekom mjesec dana iza zahvata ne preporuča se bavljenje većom tjelesnom aktivnošću.

Svim klijentima s problemom atrofije kože postoperativno se preporučaju neinvazivni tretmani poput Alme ili Encurve-a kako bi se postiglo dodatno zatezanje i poboljšala kvaliteta preostale kože i potkožnog tkiva.

Galerija

Kontaktirajte nas i dogovorite konzultacije

GDPR(Required)
Estetska kirurgija

Kirurgiju uljepšavanja i pomlađivanja danas možemo smatrati neizostavnim kulturološkim razvojem društva.

Klinika Opatija

Nova cesta 46b
+385 51 271 065
+385 51 350 530
beauty@zgaljardic.surgery
Radno vrijeme
9-12h/15-21h