Temporalni lifting

Temporalni lifting često se kombinira s zahvatom gornje i donje blefaroplastike

Temporalni lifting je idealan postupak za osobe koji primjećuju znakove starenja u području vanjskog dijela oka i obrve- pad vanjskog kura obrve, naglašene bore u vanjskom kutu oka. Ljudi često opisuju ovo stanje govoreći „Imala sam takve lijepe oči, a sada su djeluju malo i skriveno.” Stoga se ovaj zahvat vrlo često kombinira za zahvatom gornje i donje blefaroplastike.

Procedura

Sam zahvat traje 1 sat. Izolirano može se izvoditi u loklanoj anesteziji ili ukoliko se kombinira s drugim zahvatima preporuča se opća anestezija. Ukoliko se zahvat vrši u općoj anesteziji, prije zahvata potrebno je obaviti laboratorijske pretrage krvi(kompletna krvna slika, biokemijske pretrage te koagulacija) i urina, EKG, te internistički pregled po potrebi ovisno Vašoj anamnezi. Kao i prije svakog zahvata u općoj anesteziji, 6h prije temporalnog liftinga nije dozvoljeno jesti ni piti. Rez se smješta uz rub rasta kose tako da po skidanju šavova je gotovo nevidljiv.

Oporavak

Flasteri i šavovi se skidaju nakon 7 dana. Postoperativno se propisuju antibiotici i analgetici te se preporuča izbjegavanje topline i sunca, kao i toplih jela i pića koji isparavaju u lice kako bi se izbjegao postoperativni otok i kako bi bili u mogućnosti u potpunosti se vratiti svakodnevnim aktivnostima već nakon nekoliko dana.

* Disclaimer: Rezultati temporalnog liftinga su individualni i mogu varirati od slučaja do slučaja i stanja pacijenta te njihove anatomske predispozicije. 

Kontaktirajte nas i dogovorite konzultacije

Estetska kirurgija

Kirurgiju uljepšavanja i pomlađivanja danas možemo smatrati neizostavnim kulturološkim razvojem društva.

Klinika Opatija

Nova cesta 46b
+385 51 271 065
+385 51 350 530
beauty@zgaljardic.surgery
Radno vrijeme
9-12h/15-21h