Hijaluronska kiselina – fileri

Izgledati bolje i osjećati se zadovoljno u vlastitom tijelu želja je svakog čovjeka

Izgledati bolje i osjećati se zadovoljno u vlastitom tijelu želja je svakog čovjeka. Zahvaljujući napretku medicine i znanosti, danas smo u mogućnosti korigirati razne nesavršenosti pa tako i prve znakove starenja.

Dermalni fileri na bazi hijaluronske kiseline čvrsto su zauzeli svoje mjesto upravo u borbi protiv prvih znakova starenja te kod atrofije raznih dijelova lica prvenstveno usnica i obraza. U našoj klinici koristimo široku paletu dermalnih filera koji mogu pomoći da postignete željeni rezultat. Izbor vrste filera ovisi o području koje se tretira te na temelju prvog pregleda naši liječnici će Vas savjetovat koji bi dermalni filer bio najbolji u Vašem slučaju.

Dermalni fileri izvrstan su izbor kod atrofije usnica (za povećanje volumena usnice), kod tretiranja prvih znakova starenja kao što su pojava naznačene nazolabijalne linije i drugih bora na licu te kod gubitka kontura lica za punjenje prvenstveno obraza, a onda i ostalih regija lica. Liječnici u našoj klinici izvode tzv. „tower“ tehniku kojom se tkivo diže iz dubine čija je prednost upravo manja mogućnost površinskih nepravilnosti kao i tzv.“tyndall“ efekta koji nastaje kad se filer aplicira previše površno i tada prosijava kroz kožu plavičastom bojom.

Prije zahvata hijaluronskom kiselinom tretirana regija anestezira se topičkim anestetikom kako bi sam zahvat bio što bezbolniji. Zahvat traje kratko, 15ak minuta. Izvodi se u suradnji s klijentom koji povremenim pogledom u ogledalo sugerira što i koliko puniti.

Često se dermalni fileri nazivaju neinvazivnima međutim istina je da se materijal unosi u tkivo što ih ipak čini minimalno invazivnima i iznimno je važno da ih izvodi educirani liječnik. Komplikacije koje su moguće kod tretmana hijaluronskom kiselinom uključuju, kao i kod svakog drugog zahvata, mogućnost otoka i modrica koji su prolaznog karaktera međutim važno je znati da su također moguće i ozbiljne komplikacije poput infekcije ( budući da se ipak radi o unošenju materijala u tkivo), tkivne nekroze (odumiranja tkiva kao posljedica začepljenja krvnih žila) ili npr. oftalmološke komplikacije (gdje je u 24 slučaja opisan djelomični ili potpuni gubitak vida) stoga je od iznimne važnosti da zahvat izvodi educirani liječnik u za to specijaliziranoj poliklinici gdje će, ukoliko to bude potrebno, promptno biti u mogućnosti adekvatno reagirati budući da je npr. upravo kod gubitka vida važno reagirati unutar 90 minuta.

Ukoliko smatrate da ste kandidat za aplikaciju dermalnih filera ili želite savjet stručnjaka kontaktirajte nas i naručite se na individualne konzultacije, a liječnik će Vam predložiti najbolje rješenje za Vaše brige!

  • Disclaimer: Rezultati su individualni i mogu varirati od slučaja do slučaja i stanja pacijenta te njihove anatomske predispozicije.

Galerija

Kontaktirajte nas i dogovorite konzultacije

Estetska kirurgija

Kirurgiju uljepšavanja i pomlađivanja danas možemo smatrati neizostavnim kulturološkim razvojem društva.

Klinika Opatija

Nova cesta 46b
+385 51 271 065
+385 51 350 530
beauty@zgaljardic.surgery
Radno vrijeme
9-12h/15-21h