Korekcija podbratka

Podbradak je čest problem koji muči čak i osobe koje nisu prekomjerne tjelesne težine

Podbradak je čest problem koji muči čak i osobe koje nisu prekomjerne tjelesne težine. Uvođenje laserske tehnologije u samu tehniku liposukcije omogućilo je postizanje značajno boljih rezultata i time poboljšalo zadovoljstvo klijenata korekcijom podbratka.

Zahvaljujući laserskoj tehnologiji, ulazne incizije su minimalne, a laserom je moguće topiti mast vrlo potkožno dok sama aplikacija laserske energije u tkivo dovodi do njegovog grijanja te zatezanja kože što nam omogućava da odstranimo višak masti bez straha od zaostajanja viška kože.

Ponosni smo da je upravo doc.dr.sc. Zoran Žgaljardić jedan od pionira laserske lipolize/liposukcije u svijetu. Radi svojih rezultata pozvani je predavač na mnogobrojnim svjetskim kongresima i radionicama diljem svijeta ( 2014, Fort Lauderdale, Florida- 20th annual scientific meeting American Academy of cosmetic surgery, Kerala, India 2012- 1st International Cosmetic suregry symposium, Milano- Agora- 18.International Congress of Aestehtic Medicine, Kolkhida 10th international caucasian cobgress os plastic surgery and dermato-cosmetology …). Također je i autor poglavlja u međunarodnom udžbeniku o oblikovanju tijela pod nazivom Laserski asistirana liposukcija kao metoda oblikovanja tijela.

Procedura

Sam zahvat korekcije podbratka može se kao izolirani zahvat vršiti u lokalnoj anesteziji. Često se izvodi u sklopu većih liposukcija ili kao dio liftinga pa se tada zahvat izvodi u općoj anesteziji. Ukoliko se zahvat vrši u općoj anesteziji, prije zahvata potrebno je obaviti laboratorijske pretrage krvi(kompletna krvna slika, biokemijske pretrage te koagulacija) i urina, EKG, te internistički pregled po potrebi ovisno Vašoj anamnezi. Kao i prije svakog zahvata u općoj anesteziji, 6h prije zahvata nije dozvoljeno jesti ni piti.

Podbratku se pristupa ulazima od par milimetara sa svake strane. Ulazne incizije već nakon 10 dana budu gotovo nevidljive.

Oporavak

S obzirom na vrstu anestezije kojoj ste bili podvrgnuti tijekom zahvata, nakon zahvata možete ići kući ili ostajete u klinici 5 – 12 sati u slučaju opće anestezije. Rutinski se nakon zahvata propisuju antibiotici i analgetici. Preporuča se izbjegavanje topline i sunca kroz tjedan dana kao i spavanje na leđima. Flasteri se skidaju nakon 7 dana, a povratak normalnim aktivnostima ukoliko se radi o izoliranom zahvatu moguć je već nakon par dana. Postoperativno postoji mogućnost otoka ili modrica koji uglavnom prolaze unutar 14 dana.

Rezultat

Rezultat je vidljiv neposredno nakon zahvata, ali definitivni rezultat vidljiv je nakon 3 tjedna nakon prolaska mogućih postoperativnih otoka i kada je završen proces zatezanja kože induciran tijekom zahvata apliciranom laserskom energijom.

Naši liječnici iznimno su poznati u svijetu baš po izvođenju laserski asistirane liposukcije te su stoga često
I pozvani autori u međunarodnim udžbenicima na temu laserske liposuckije u oblikovanju lica I tijela.
Tako se njihova poglavlja mogu naći u knjizi poznatog estetskog kirurga prof. Nikolaya Serdeva “Body
contouring and sculpting” i američke plastične kirurginje prof. Diane Duncan “Enhanced Liposuction –
New Perspectives and Techniques”.

* Disclaimer: Rezultati operacije podbratka su individualni i mogu varirati od slučaja do slučaja i stanja pacijenta te njihove anatomske predispozicije. 

Galerija

Kontaktirajte nas i dogovorite konzultacije

Estetska kirurgija

Kirurgiju uljepšavanja i pomlađivanja danas možemo smatrati neizostavnim kulturološkim razvojem društva.

Klinika Opatija

Nova cesta 46b
+385 51 271 065
+385 51 350 530
beauty@zgaljardic.surgery
Radno vrijeme
9-12h/15-21h