Korekcija kapaka (Blefaroplastika)

Svježi pogled i lijepe oči ono su što odražava našu unutarnju mladost.

Svježi pogled i lijepe oči ono su što odražava našu unutarnju mladost. Nažalost, često su upravo kapci i područje oko očiju ti koji pokazuju prve znakove starenja. S vremenom, koža kapaka se rasteže, mišići i tkivo koje ih podupire slabi te dolazi do prolabiranja masti oko očne jabučice koji onda daju težinu gornjim kapcima te dojam vrećica donjih kapaka.

Stoga nas ne čudi da je operacija kapaka, blefaroplastika, jedna od najčešćih zahvata u estetskoj kirurgiju. Sam zahvat, korekcija gornjih i donjih kapaka, vrši se kao ambulantni zahvat, najčešće u lokalnoj, a moguće i u općoj anesteziji. Sam zahvat traje oko 90 minuta.

Operaciji gornjih kapaka pristupa se rezom u naboru gornjeg kapka te uključuje odstranjenje viška kože te viška masti na koju se pristupa iz istog reza. Postoperativni flasteri nose se 6 dana.

Operaciji donjih kapaka pristupa se rezom netom ispod linije trepavica donjih kapaka te se uklanja višak kože, odstranjuje mast ispod očiju ili se ista mast repozicionira. Postoperativni flasteri se nose 6 dana.

Klijent se nakon blefaroplastika otpušta na kućnu njegu. Nakon otpusta, ukoliko imate potrebe, u svakom trenutku nas možete kontaktirati. Rutinski se postoperativno propisuju antibiotici te analgetici, međutim, rijetko postoji postoperativna bolnost pa tako i potreba za analgeticima. Kod kuće se preporuča izbjegavanje topline i spavanje s glavom na povišenom da bi se smanjilo postoperativno proširenje krvnih žila, otok, a time i hematomi. U istu svrhu koriste se i hladni oblozi. Postoji mogućnost nastanaka hematoma koji se resorbiraju uobičajeno za 7-14 dana. Povratak svakodnevnim aktivnostima moguć je nakon skidanja flastera. Postoperativni ožiljci su već po skidanju flastera minimalno vidljivi i okolini gotovo neprimjetni stoga i je moguće vratiti se u svakodnevicu.

Sam zahvat često se kombinira sa face liftingom budući da su oči samo jedna jedinica na licu te sa kemijskim peelingom ili laserskim tretmanima periokularne regije čime se poboljšava kvaliteta površine same kože i tretiraju se hiperpigmentacije ili fine bore.

Ne dozvolite da Vam otvoren pogled na svijet pobjegne! Pridružite se i Vi stotinama naših zadovoljnih klijenata te nam se obratite s povjerenjem.

Pogledajte slike prije i poslije operacije kapaka.

  • Disclaimer: Rezultati blaferoplastike su individualni i mogu varirati od slučaja do slučaja i stanja pacijenta te njihove anatomske predispozicije.

Pogledajte galeriju

Kontaktirajte nas i dogovorite konzultacije

Estetska kirurgija

Kirurgiju uljepšavanja i pomlađivanja danas možemo smatrati neizostavnim kulturološkim razvojem društva.

Klinika Opatija

Nova cesta 46b
+385 51 271 065
+385 51 350 530
beauty@zgaljardic.surgery
Radno vrijeme
9-12h/15-21h