Zatezanje lica i vrata (Laserski lifting)

Koristimo najmoderniju tehnologiju za laserski lifting lica

Lice pokazuje naš karakter, kako se osjećamo, ali nije potrebno da pokazuje našu dob ili pak ubrzano starenje. Današnji tempo života ispunjen stresom i nedostatkom sna često nam ne dozvoljava adekvatnu brigu o vlastitom tijelu stoga vrlo često prvi danak plaća upravo naše lice. Neadekvatna prehrana, pretjerana izloženost suncu, pušenje- sve to dovodi do prijevremenog „starenja kože“.

U današnje vrijeme svjedoci smo sve veće marketinške izloženosti čudotvornim rješenjima za zatezanje lica preko raznoraznih krema, kozmetičkih tretmana, medicinskih tretmana, „neinvazivnih“ metoda poput filera ( što nipošto nije neinvazivno budući da se iglom probija koža te u tkivo unosi hijaluronska kiselina). Estetska medicina apsolutno je napravila napredak u odgađanju potrebe za kirurškim zahvatima te svi medicinski tretmani pomlađivanja imaju apsolutno svoju ulogu i mjesto ukoliko izabrani liječnik poštuje indikacije za navedene tretmane.

Najčešće nam se klijenti obraćaju tražeći ovaj zahvat onda kada njihov izgled postane umoran i izgubi svježinu, a napose kad izgube definiciju linije donje čeljusti. Kada stupanj atrofije kože lica nadiđe mogućnosti korekcije navedenim tretmanima, kada višak kože ili stupanj atrofije kože nadiđe vlastitu sposobnost regeneracije koja se koristi prilikom uporabe tehnologije kao što je laser ili radiofrekvenca ( koji tretiranjem tkiva dovode do stvaranja vlastitog kolagena te efekta zatezanja kože), kada se višak kože lica i vrata više ne može korigirati dodavanjem volumena tj. filerima (budući da to, u tom slučaju, dovodi do „puffy efekta“ i upravo onog što ne samo da ne izgleda lijepo već i vrlo neprirodno) u tom slučaju je vrijeme za kirurški zahvat koji se zove lifting lica i vrata. Budući da su oči i periokularna regija neodvojivi dio lica ovaj zahvat vrlo često se izvodi zajedno sa gornjom i donjom blefaroplastikom.

Važno je naglasiti da to nije OPERACIJA PREOBLIKOVANJA, već je to KIRURŠKO POMLAĐIVANJE. Cilj zahvata je da izgledate PRIRODNO I POMLAĐENO, a NE OPERIRANO. Vrlo često je pitanje s koliko godina je moguće podvrgnuti se zahvatu. Kao što smo prije napomenuli, estetska medicina je učinila veliki napredak u odgađanju zahvata liftinga lica i vrata međutim sama dob je individualna i ovisi o Vašem stanju lica i vrata. Unatoč napretku estetske medicine, s obzirom na ubrzan tempo života i manjak vremena za brigu o samome sebi, danas se ovom zahvatu podvrgavaju i mlađe osobe oko 40 godina starosti.

Kao pioniri uvođenja laserske tehnologije u estetsku medicinu i kirurgiju, tako i kod izvođenja zahvata laserskog liftinga lica i vrata koristimo najmoderniju tehnologiju za postizanje što boljeg rezultata minimalno invazivnim pristupom. Kombiniranje lasera kao što su Smartlipo 1064 NdYag i Lasermar 1500nm možemo dobiti zatezanje kože vrata, smanjiti podbradak, definirati liniju čeljusti, a s S-liftingom kratkog pristupnog reza (ožiljka) + vertikalne podizne trakcije, u mogućnosti smo ispraviti sve znakove starenja kože lica i abnormalnosti vezane uz pad lica i vrata.

Tijekom zahvata odstranjuje se višak kože, potkožno tkivo lica- SMAS se repozicionira budući da uz višak kože i potkožno tkivo s vremenom pada- zato se i gubi mladenački izgleda s punim obrazima i naglašenim zigomatičnim kostima te lice postaje teško i umorno s naglaskom na donjoj trećini lica. Ako imamo i gubitak potkožnog tkiva u licu u mogućnosti smo izvesti prijenos masti / lipofiling / iz drugih dijelova tijela (najčešće iz područja oko pupka- (volumni lifting) kombinirano sa PRP-om (plazma obogaćena trombocitima). Važno je naglasiti da zatezanje lica samo u određenoj mjeri rješava problem nazolabijalnih brazdi.

Za dodatno poboljšanje nazolabijalnih brazdi koristio tretmane laserom te filerima na bazi hijaluronske kiseline ili također punjenjem vlastitom mašću. Također, ovim zahvatom se ne rješavaju fine bore, područje oko očiju i čelo. Upravo zato se lifting lica i vrata često kombinira s drugim zahvatima i tretmanima.

Uz blefaroplastiku, zatezanje lica se često kombinira sa povećanjem brade implantatima ili koštanim transplantatima u osoba koje prirodno imaju malu bradu te se u njih i ranije javlja gubitak definicije donje čeljusti. Zahvat se može kombinirati sa sublativnim laserskim tretmanom, peelingom ili dermoabrazijom za poboljšanje kvalitete same kože i brisanje bora. Također, starija genercija vrlo često operira nos kao komplementarnu operaciju, jer sa starenjem nos postaje izduženiji, a vrh nosa pada prema dolje zbog popuštanja ligamentarnog aparata nosa.

Očekivani rezultati moraju biti realni. Ne zaboravite ponekad “manje je više”. S rastom ponude na tržištu te u šumi marketinških trikova vrlo je teško izabrati kome se prepustiti u ruke. Da bi bili sigurni da ste u najboljim rukama, upravo je naš doc.dr.sc. Žgaljardić izabran od strane Austrian Academy of cosmetic surgery and aesthetic medicine za instruktora na tečajevima anatomske disekcije za estetsku i medicinsku aplikaciju za operacije rinoplastike i facelift-a, filera, autologne masti i liftinga nitima. Također je uvršten među 100 najboljih kozmetskih kirurga na svijetu još 2008. na 5. svjetskom kongresu IACS-a.

Procedura

Laserski lifting traje 1 do 2 sata te se može izvoditi u lokalnoj anesteziji, lokalnoj anesteziji sa sedacijom te općoj anesteziji. Ukoliko se zahvat vrši u općoj anesteziji, prije zahvata potrebno je obaviti laboratorijske pretrage krvi(kompletna krvna slika, biokemijske pretrage te koagulacija) i urina, EKG, te internistički pregled po potrebi ovisno Vašoj anamnezi. Kao i prije svakog zahvata u općoj anesteziji, 6h prije zahvata nije dozvoljeno jesti ni piti. Pristupni rez ovisno o stanju Vašeg lica i vrata nalazi se u prednjoj liniji uha te iza uha minimalno koliko je potrebno za odstraniti višak kože. Implementacija laserske tehnologije tijekom ovog zahvat omogućila nam je da klijentima omogućimo značajno bolje rezultate uz maksimalno skraćivanje pristupnog reza.

Koja je korist laserskog S-vertikalnog liftinga?

  • prirodan, mlađi, osvježeni izgled
  • vremenski brži oporavak nego kod standardnih tehnika starijeg datuma  
  • rizik komplikacija minimalan 
  • postoperacijski ožiljak skriven, nije vidno uočljiv, s vremenom nestaje

Oporavak

S obzirom na vrstu anestezije kojoj ste bili podvrgnuti tijekom zahvata, nakon zahvata možete ići kući ili ostajete u klinici 5 – 12 sati u slučaju opće anestezije. Rutinski se nakon zahvata propisuju antibiotici i analgetici iako potrebe za analgeticima gotovo i nema budući da zahvat postoperativno nije bolan. Prvih 24 sati morate se odmarati kod kuće. Preporučuje se tekuća prehrana odnosno mekša hrana koja ne iziskuje puno žvakanja. Preporuča se spavanje na leđima sa povišenim uzglavljem kako bi se smanjio otok. Iz istog razloga preporuča se izbjegavanje sunca i topline, kao i tople hrane i pića koji isparavaju u lice. Zavoj se nosi 5-7 dana. Šavovi se vade nakon 7 dana. Nakon skidanja zavoja i šavova postoji mogućnost za minimalnim otokom ili pokojom modricom. Sve navedeno uglavnom prolazi unutar 14 dana. Make up se može nanijeti po skidanju zavoja i šavova. Po skidanju šavova ožiljak je minimalno vidljiv te se može prekriti make-up, a s vremenom postaje gotovo nevidljiv.

Rezultat

Rezultat je vidljiv neposredno nakon zahvata. Naš cilj je Vašem licu vratiti prirodne konture i svježinu. Zapamtite, to nije OPERACIJA PREOBLIKOVANJA, već je to KIRURŠKO POMLAĐIVANJE. Cilj zahvata je da izgledate PRIRODNO I POMLAĐENO, a NE OPERIRANO. U našoj galeriji zahvata pogledajte rezultate samo nekolicine naših zadovoljnih klijenata.

Nemojte izgledati starije ako vam je duh mlad. Zašto ne pokazati da se osjećate mladima?! Naručite se već danas na konzultacije koje čine temelj našeg rada budući da Vam pristupamo INDIVIDUALNO. U širokom dijapazonu naših usluga želimo Vam ponuditi samo najbolje s obzirom na potrebe Vašeg lica i Vaše kože. Naš doc.dr.sc. Žgaljardić će Vam predložiti najbolje rješenje za Vaše probleme.

* Disclaimer: Rezultati zatezanja lica su individualni i mogu varirati od slučaja do slučaja i stanja pacijenta te njihove anatomske predispozicije. 

Pogledajte galeriju

Kontaktirajte nas i dogovorite konzultacije

Estetska kirurgija

Kirurgiju uljepšavanja i pomlađivanja danas možemo smatrati neizostavnim kulturološkim razvojem društva.

Klinika Opatija

Nova cesta 46b
+385 51 271 065
+385 51 350 530
beauty@zgaljardic.surgery
Radno vrijeme
9-12h/15-21h