Kirurško zatezanje viseće kože nadlaktica (brahioplastika)

Viseća koža nadlaktice predstavlja veliki estetski problem

Viseća koža nadlaktice predstavlja veliki estetski problem za mnoge ljude.

Opuštenost kože nadlaktica može nastati s vremenom, kao posljedica gubitka elsatičnosti kože, ali je učestaliji kod ljudi koji su puno gubili na težini. Zahvat kojim se navedeni problem rješava zove se lipobrahioplastika ili „lifting nadlaktice“.

Ukoliko se radi o opuštenoj nadlaktici blažeg stupnja, rješenje može biti i laserska lipoliza nadlaktice čime se stimulacijom kože i potkožja može stimulirati vlastita neokolageneza. Taj tip zahvat rezerviran je za mlađe ljude sa blažim stupnjem opuštenosti. Oni koji ne spadaju u ovu kategoriju kandidati su za brahioplastiku. Sam zahvat uključuje odstranjenje viška kože nadlaktica. Zahvat uključuje rez na nadlaktici, a njegova duljina ovisi o stanju kože. Cilj je da ožiljak bude skriven s unutarnje strane nadlaktice kako bi dobili lijepo oblikovanu nadlakticu sa minimalno vidljivim ožiljkom.

Zahvat brahioplastike se može vršiti u lokalnoj ili općoj anesteziji. Traje 60-90min. Postoperativni tijek traje 3 tjedna, ali se bez većh ograničenja možete nakon 1-2 dana vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima uz pridržavanje dobivenih postoperativnih uputa.

  • Disclaimer: Rezultati su individualni i mogu varirati od slučaja do slučaja i stanja pacijenta te njihove anatomske predispozicije.

Galerija

Kontaktirajte nas i dogovorite konzultacije

Estetska kirurgija

Kirurgiju uljepšavanja i pomlađivanja danas možemo smatrati neizostavnim kulturološkim razvojem društva.

Klinika Opatija

Nova cesta 46b
+385 51 271 065
+385 51 350 530
beauty@zgaljardic.surgery
Radno vrijeme
9-12h/15-21h