Korekcija brade implantatom

Rezultat korekcije brade vidljiv je neposredno nakon zahvata…

Deficit brade koji se korigira implanatom najbolje je vidljiv u profilu gdje bi brada trebala biti poravnana sa filtrumom (spojom između nosa i gornje usnice). Implantati za lice pa tako i bradu su posebno formirani čvrsti biokompatibilni materijali dizajnirani za poboljšanje ili povećanje fizičke strukture lica. Koji dolaze u više veličina , a također mogu biti i „custom-made“.

Tko je kandidat za zahvat?

Idealan kanditat za povećanje brade implantatom su osobe koje u profilnoj slici imaju „malu“ retroponiranu bradu ali sa urednom vertikalnom visinom same brade.

Procedura

Sam zahvat korekcije brade traje 1 sat te se može izvoditi u lokalnoj anesteziji sa sedacijom te općoj anesteziji. Ukoliko se zahvat vrši u općoj anesteziji, prije zahvata potrebno je obaviti laboratorijske pretrage krvi(kompletna krvna slika, biokemijske pretrage te koagulacija) i urina, EKG, te internistički pregled po potrebi ovisno Vašoj anamnezi. Kao i prije svakog zahvata u općoj anesteziji, 6h prije zahvata nije dozvoljeno jesti ni piti. Bradi se može pristupati iz dva reza- jedan je kroz brazdu ispod brade tzv.submentalni pristup ili kroz usta tzv.intraoralni pristup.

Oporavak

S obzirom na vrstu anestezije kojoj ste bili podvrgnuti tijekom zahvata, nakon korekcije brade možete ići kući ili ostajete u klinici 5 – 12 sati u slučaju opće anestezije. Rutinski se nakon zahvata propisuju antibiotici i analgetici. Preporučuje se tekuća prehrana odnosno mekša hrana koja ne iziskuje puno žvakanja. Preporuča se spavanje na leđima sa povišenim uzglavljem kako bi se smanjio otok. Iz istog razloga preporuča se izbjegavanje sunca i topline, kao i tople hrane i pića koji isparavaju u lice. Flaster se nosi 5-7 dana. Šavovi se vade nakon 7-14 dana. Nakon skidanja flastera postoji mogućnost za minimalnim otokom ili pokojom modricom. Sve navedeno uglavnom prolazi unutar 14 dana nakon korekcije brade. Po skidanju šavova ožiljak je minimalno vidljiv te se može prekriti make-up, a s vremenom postaje gotovo nevidljiv. Ukoliko se bradi pristupalo intraoralnim pristupom tada vanjskih ožiljaka niti nema.

Rezultat

Rezultat je vidljiv neposredno nakon zahvata.

U našoj klinici često izvodimo zahvate na čeljusti u cilju harmonizacije lica pa se tako upravo korekcija brade implantatom ili koštanim transplantatom često izvodi uz rinoplastiku s ciljem harmonizacije profila tzv.profiloplastike, a ovaj zahvat se također često kombinira sa face liftingom jer upravo kod ljudi s malom bradom vrlo rano dolazi do pada struktura lica.

* Disclaimer: Rezultati su individualni i mogu varirati od slučaja do slučaja i stanja pacijenta te njihove anatomske predispozicije.      

Galerija

Kontaktirajte nas i dogovorite konzultacije

Estetska kirurgija

Kirurgiju uljepšavanja i pomlađivanja danas možemo smatrati neizostavnim kulturološkim razvojem društva.

Klinika Opatija

Nova cesta 46b
+385 51 271 065
+385 51 350 530
beauty@zgaljardic.surgery
Radno vrijeme
9-12h/15-21h