Korekcija ušiju

Estetska operacija ušiju jedna je od najizvođenijih zahvata u estetskoj kirurgiji.

Do dobi od 5 godina uška i njena hrskavica su do kraja razvijene te je nakon te dobi moguće promijeniti njihov oblik ili poziciju te se stoga mnogi roditelji odlučuju djeci operirati uši u vrijeme kada dijete počinje signalizirati da mu klempave uši predstavljaju problem, obično u dobi između 6. i 14. godine kada npr. djevojčice često odbijaju nositi kosu u repu ne bi li skrile klempave uši.

Procedura

Operacija ušiju se obično radi pod lokalnom anestezijom sa blagom sedacijom ali također se može napraviti pod općom anestezijom sa kratkodjelujućim anestetikom, posebno kod djece. Sam zahvat korekcije ušiju traje manje od jednog sata. Rez se radi iza uške kod spoja sa glavom i tada hrskavica može biti preoblikovana ili njen dio uklonjen.

Oporavak

Nakon samog zahvata nosi se zavoj oko glave kroz jedno tjedan dana da se uške zadrže u novom položaju nakon čega je poželjno nositi traku kroz još koji tjedan barem tijekom noći.

Ako imate dodatnih pitanja, ne oklijevajte i slobodno nam se obratite za dodatne informacije putem telefona ili e-maila.

Galerija slika zahvata

Prije i poslije korekcije

* Disclaimer: Rezultati operacije ušiju su individualni i mogu varirati od slučaja do slučaja i stanja pacijenta te njihove anatomske predispozicije.

Galerija

Kontaktirajte nas i dogovorite konzultacije

Estetska kirurgija

Kirurgiju uljepšavanja i pomlađivanja danas možemo smatrati neizostavnim kulturološkim razvojem društva.

Klinika Opatija

Nova cesta 46b
+385 51 271 065
+385 51 350 530
beauty@zgaljardic.surgery
Radno vrijeme
9-12h/15-21h