Lipofiling

Lipofilling (prijenos masti) danas predstavlja etabliranu tehniku koristi vlastitu mast kao punilo

Lipofilling (prijenos masti) danas predstavlja etabliranu tehniku koja koristi vlastitu mast kao punilo čime se dodaje volumen mekim tkivima. Mast se uzima s tankim kanilama, kroz male ulaze pomoću konvencionalne liposukcije. Nakon filtriranja, izolirane masne stanice se zatim injiciraju u deficitna područja. Osim dodavanja volumena, lipofilling poboljšava izgled ožiljka te kvalitetu i elastičnost kože.

Lipofilling se koristi kao metoda u povećanju volumena mekih tkiva, pomlađivanju i rekonstrukciji prvenstveno lica, ali se isto tako može koristiti u drugim dijelovima tijela.

Preoperativno bira se odgovarajuće donorsko mjesto na tijelu za uzimanje masti- najčešće se radi o masti s trbuha. Stoga, mršave osobe bez dovoljne količine potkožnog masnog tkiva nisu kandidati za ovu vrstu zahvata. Zahvat se može vršiti u lokalnoj ili općoj anesteziji. Ukoliko se radi o manjim količinama potrebne masti lokalna anestezija je dovoljna. Nakon aspiracije masti, ona se obradi te injicira na željeno mjesto.

Ovisno o željenom rezultatu ovaj zahvat izvodi se jednom ili više puta. Najveća mana ovog zahvata je nemogućnost predviđanja koliko masti će se zaista primiti na injicirano područje. Različite studije govore da se 30-75% aplicirane masti razgradi s čime svaki klijent mora biti upoznat da bi mogao donijeti odluku o zahvatu imati realne pretpostavke o mogućem rezultatu i broju potrebnih tretmana.

  • Disclaimer: Rezultati su individualni i mogu varirati od slučaja do slučaja i stanja pacijenta te njihove anatomske predispozicije.

Kontaktirajte nas i dogovorite konzultacije

Estetska kirurgija

Kirurgiju uljepšavanja i pomlađivanja danas možemo smatrati neizostavnim kulturološkim razvojem društva.

Klinika Opatija

Nova cesta 46b
+385 51 271 065
+385 51 350 530
beauty@zgaljardic.surgery
Radno vrijeme
9-12h/15-21h