Botulinum toxin tip A

Botulinum toxin tip A je jedan od najučinkovitijih metoda u sprječavanju znakova starenja gornje trećine lica.

Botulinum toxin tip A je jedan od najučinkovitijih metoda u sprječavanju znakova starenja gornje trećine lica. Djeluje kao blokator mišića  te tako sprječava nastanak mimičnih bora na čelu i oko očiju. Neopravdano je omražen u javnosti jer se naziva „otrovom“ i često je krivo optužen za „lica bez mimike“. Istina je da je to vrlo učinkovit tretman, koji ne izgleda i ne bi trebao izgledati neprirodno uz istovremeno vrlo nizak rizik od komplikacija.

Danas se sve više muškaraca interesira za ovaj zahvat.

Procedura

Bakterije Clostridium botulinum proizvode klasu kemijskih spojeva poznatih kao “toksini”. Botulin tip A toksin se prerađuje i pročišćava kako bi se proizveo sterilni proizvod prikladan za specifične terapijske namjene. Upravo zbog te činjenice da se radi o bakterijskom toksinu je u javnosti često prozivan „otrovom“. Jednom kada se ubrizgava razrijeđeni toksin, on proizvodi privremenu paralizu mišića sprečavanjem prijenosa živčanih impulsa u mišić. Trajanje paralize mišića obično traje otprilike tri do šest mjeseci.

Sam tretman traje 15 minuta, tretman je minimalno bolan i taj nivo boli uspješno se kupira primjenom topičkih anestetika prije samog tretmana.

Botulinum se primjenjuje u sljedeće svrhe:

  • Za uklanjanje bora oko očiju, na čelu, na nosu te mrštećih bora
  • Podizanje obrva, kutova usana
  • Zatezanje kože brade
  • Pomlađivanje vrata
  • Oblikovanje lica
  • Tretman za prekomjerno znojenje

Rezultati

Rezultati postaju vidljivi nakon 2-7 dana, a učinak (ovisno o pacijentu) traje od  3 do 6 mjeseci.

Oporavak

Svim aktivnostima se možete vratiti već sljedeći dan. Do tada je uputno ne konzumirati veće količine alkohola, intenzivno vježbati, kozmetički čistiti tretirano područje. Treba izbjegavati izlaganje suncu i solariju u prvih 24 sata nakon zahvata.

Kontaktirajte nas i dogovorite konzultacije

Estetska kirurgija

Kirurgiju uljepšavanja i pomlađivanja danas možemo smatrati neizostavnim kulturološkim razvojem društva.

Klinika Opatija

Nova cesta 46b
+385 51 271 065
+385 51 350 530
beauty@zgaljardic.surgery
Radno vrijeme
9-12h/15-21h