Laserski asistirana liposukcija (laser lipo)

Današnji hit u oblikovanju tijela je laserski asistirana liposukcija

Današnji hit u oblikovanju tijela (body reshaping) je laserska lipoliza odnosno laserski asistirana liposukcija(LAL) na Smartlipu i Lasermaru 1500 nm.

Ponosni smo da smo među prvima u svijetu implementirali najnoviju lasersku tehnologiju u liposukciji. Implementacija laserske tehnologije u standardnoj liposukciji značajno je unaprijedila rezultate, a time i zadovoljstvo klijenata. Prednosti laserske liposukcije su mnogobrojne, a na zadovoljstvo svojih klijenata i kolega diljem svijeta naš doc.dr.sc. Žgaljardić je već godinama pozvani predavač i instruktor na temu laserske liposukcije i lipolize ( 2014, Fort Lauderdale, Florida- 20th annual scientific meeting American Academy of cosmetic surgery, Kerala, India 2012- 1st International Cosmetic suregry symposium, Milano- Agora- 18.International Congress of Aestehtic Medicine, Kolkhida 10th international caucasian congress os plastic surgery and dermato-cosmetology …), a upravo je njemu dr.Serdev, internacionalno priznati autoritet na području estetske kirurgije, povjerio da bude autor poglavlja na temu laserski asistirane liposukcije u njegovom najnovijem internacionalnom udžbeniku “Body contouring and sculpting“. Također, iznimno smo ponosni što je upravo naš doc.dr.sc. Žgaljardić jedan od tri finalista upravo u kategoriji kirurškog oblikovanja tijela na jednom od najvećih međunarodnih susreta estetske kirurgije i medicine ( Pariz, 23.10.2015.- 3rd Anti-Ageing and Beauty Trophy).

Naši liječnici iznimno su poznati u svijetu baš po izvođenju laserski asistirane liposukcije te su stoga često
i pozvani autori u međunarodnim udžbenicima na temu laserske liposuckije u oblikovanju lica i tijela.
Tako se njihova poglavlja mogu naći u knjizi američke plastične kirurginje prof. Diane Duncan “Enhanced Liposuction –
New Perspectives and Techniques”.

Prednosti laserske liposukcije (Lipolize)

Prednosti laserske liposukcije u odnosnu na standardnu hidromikroliposukciju sastoje se u korištenju laserske energije kojom se otapaju masne stanice zarobljene u svojim čvrstim ovojnicama i na taj način dobivamo emulziju koju se mikrokanilama uklanja iz tijela. U čemu to predstavlja prednost? Uporabom ove tehnologije sam zahvat manje je traumatski za tkivo. Mast izlazi kao emulzija te kanile mogu biti manjeg promjera. Time su manje i ulazne incizije za kanile, a samim time i minimalni postoperativni ožiljak. S obzirom da laser istovremeno koagulira krvne žile manja je stopa postoperativnih hematoma te je također manji gubitak krvi i tekućine što čini sam oporavak znatno bržim i bezbolnijim. Toplina koja se razvija između 38 °C i 41°C dovodi do stimulacije vlastitog kolagena što nam omogućava zatezanje opuštene kože. Upravo ta činjenica je napravila revoluciju budući da dovodi do zatezanja kože u slučajevima kada klijent ima opuštenu kožu ili određeni višak kože. Laserom je moguće uniformnije topiti potkožne masne naslage u usporedbi sa standardnom tehnikom što dovodi do glađe površine kože s manje mogućnosti nastajanja nepravilnosti. Ukoliko se radi o manjim količinama lokalizirane masti tada se izvodi samo lipoliza tj. otope se potkožne masne naslage bez tzv. „sauganja“ masti a tijelo tada samo resorbira rastopljenu mast tj. ona se mokraćom izlučuje iz tijela. Laserskom energijom tj. njenim fototermičkim efektom možemo topiti i masne naslage odmah ispod kože, stoga je primjenjiva i na licu što standardnom tehnikom nije bilo moguće. Posebno je zahvalna u rješavanju podbratka gdje istovremeno topi masne naslage a u slučaju viška kože, zateže kožu i istovremeno dovodi do lifting efekta. Iz istih razloga laserski asistirana liposukcija upotrebljava se u svrhu postizanja tzv. „high definition“ rezultata tj. naglašavanja muskulature klijenta čak i kad je debljina potkožne masti manja.

Procedura

Zahvat se može raditi u lokalnoj tumescentnoj anesteziji ili općoj anesteziji. Ukoliko se zahvat vrši u općoj anesteziji, prije zahvata potrebno je obaviti laboratorijske pretrage krvi(kompletna krvna slika, biokemijske pretrage te koagulacija) i urina, EKG, te internistički pregled po potrebi ovisno Vašoj anamnezi. Kao i prije svakog zahvata u općoj anesteziji, 6h prije zahvata nije dozvoljeno jesti ni piti. Trajanje zahvata ovisi o broju tretiranih regija te tako može trajati od 30 minuta do 3h. Postoperativno se nose steznici te ploče koji se postavljaju neposredno nakon zahvata u našoj klinici. Budući da je klijentima prije zahvata vrlo teško odrediti veličinu steznika koja će im biti potrebna postoperativno, naši klijenti postoperativno dobivaju odgovarajući steznik uključen u cijenu zahvata. Ovisno o broju tretiranih regija, kao i količini odstranjene masti te vrsti anestezije, klijenti poslije zahvata budu otpušteni na kućnu njegu ili ostaju u klinici 6-12h poslije operacije.

Oporavak

Postoperativno se propisuju profilaktički antibiotici te analgetici za kojima najčešće nema potrebe budući da postoperativni tijek nije posebno bolan. Povratak normalnoj svakodnevnoj aktivnosti u slučaju manjeg broja tretiranih regija je sutradan, a u slučaju većih liposukcija nakon 3-4 dana. Steznik se nosi 3 tjedna. Za to vrijeme dolazi do stvaranja novog vlastitog kolagena tj. neokolageneze te steznik omogućava dodatnu adaptaciju kože. Ulazni ožiljci su minimalni, a nastojimo ih plasirati na što skrivenijim mjestima kada je to moguće. Prilikom otpusta dogovaraju se kontrolni pregledi, a u slučaju potrebe prije navedenog termina uvijek smo dostupni.

Svakako provjerite našu galeriju slika za ovaj zahvat, a ukoliko razmišljate o rješavanju „masnih jastučića“ ili želite dodatno oblikovati tijelo kontaktirajte nas, a mi ćemo Vam omogućiti tijelo kakvo želite!

* Disclaimer: Rezultati su individualni i mogu varirati od slučaja do slučaja i stanja pacijenta te njihove anatomske predispozicije.

Prije i poslije korekcije

Rezultati iz operacijske sale

Kontaktirajte nas i dogovorite konzultacije

Estetska kirurgija

Kirurgiju uljepšavanja i pomlađivanja danas možemo smatrati neizostavnim kulturološkim razvojem društva.

Klinika Opatija

Nova cesta 46b
+385 51 271 065
+385 51 350 530
beauty@zgaljardic.surgery
Radno vrijeme
9-12h/15-21h