Frontalni lifting

Frontalni lifting korigira znakove starenja čela, obrva i dijelom gornjih kapaka

Frontalni lifting ili podizanje kože čela je zahvat kojim se korigiraju znakovi starenja čela, obrva i dijelom, gornjih kapaka.

Pristupni rez kod frontalnog liftinga ovisi o Vašim fizionomskim karakteristikama čela i željama, a postavlja se na granici s kosom ili u vlasištu. Višak kože se odstranjuje čime se korigira višak kože čela, podižu obrve, djelomice zatežu bore na čelu i između obrva i daje mladenački izgled gornje trećine lica u osoba kod kojih je takav zahvat indiciran.

Procedura

Sam fontalni lifting traje cca 1 sat. Može se izvoditi u lokalnoj anesteziji kao izolirani zahvat ili u općoj ovisno o željama klijenta odnosno kada se kombinira s drugim zahvatima. Ukoliko se zahvat vrši u općoj anesteziji, prije zahvata potrebno je obaviti laboratorijske pretrage krvi(kompletna krvna slika, biokemijske pretrage te koagulacija) i urina, EKG, te internistički pregled po potrebi ovisno Vašoj anamnezi. Kao i prije svakog zahvata u općoj anesteziji, 6h prije zahvata nije dozvoljeno jesti ni piti.

Oporavak

S obzirom na vrstu anestezije kojoj ste bili podvrgnuti tijekom zahvata, nakon zahvata možete ići kući ili ostajete u klinici 5 – 12 sati u slučaju opće anestezije. Rutinski se nakon zahvata propisuju antibiotici i analgetici. Flasteri i šavovi se skidaju nakon 7-14 dana. Normalnim aktivnostima moguće je vratiti se nakon 7 dana. Nakon skidanja flastera postoji mogućnost za minimalnim otokom ili pokojom modricom. Sve navedeno uglavnom prolazi unutar 14 dana.

* Disclaimer: Rezultati frontalnog liftinga su individualni i mogu varirati od slučaja do slučaja i stanja pacijenta te njihove anatomske predispozicije.

Kontaktirajte nas i dogovorite konzultacije

Estetska kirurgija

Kirurgiju uljepšavanja i pomlađivanja danas možemo smatrati neizostavnim kulturološkim razvojem društva.

Klinika Opatija

Nova cesta 46b
+385 51 271 065
+385 51 350 530
beauty@zgaljardic.surgery
Radno vrijeme
9-12h/15-21h