Augmentacija ličnih kostiju implantatom

Jagodice je moguće naglasiti i aplikacijom dermalnih filera i lipofilingom

Posljednjih godina operacija jagodica postala je sve traženija posebno u ženskoj populaciji, ali sve češće i muškarci žele naglašene jagodice. Jagodice je moguće naglasiti i aplikacijom dermalnih filera i lipofilingom. Dermalni fileri su resorptivni materijal te je postupak potrebno ponavljati kao i lipofiling radi resorpcije masti. Augmentacija jagodica implantatom daje trajan i stabilan rezultat. Implantati za lice pa tako i zigomatični implantati su posebno formirani čvrsti biokompatibilni materijali dizajnirani za poboljšanje ili povećanje fizičke strukture lica koji dolaze u više veličina , a također mogu biti i „custom-made“.

Procedura

Sama operacija jagodica traje 1 sat te se može izvoditi u lokalnoj anesteziji sa sedacijom te općoj anesteziji. Ukoliko se zahvat vrši u općoj anesteziji, prije zahvata potrebno je obaviti laboratorijske pretrage krvi(kompletna krvna slika, biokemijske pretrage te koagulacija) i urina, EKG, te internistički pregled po potrebi ovisno Vašoj anamnezi. Kao i prije svakog zahvata u općoj anesteziji, 6h prije zahvata nije dozvoljeno jesti ni piti. Pristupni rez je introralni tj. kroz usnu šupljinu te nema vanjskih vidljivih ožiljaka.

Oporavak

S obzirom na vrstu anestezije kojoj ste bili podvrgnuti tijekom operacije jagodica, nakon zahvata možete ići kući ili ostajete u klinici 5 – 12 sati u slučaju opće anestezije. Rutinski se nakon zahvata propisuju antibiotici i analgetici. Preporučuje se tekuća prehrana odnosno mekša hrana koja ne iziskuje puno žvakanja. Preporuča se spavanje na leđima sa povišenim uzglavljem kako bi se smanjio otok. Iz istog razloga preporuča se izbjegavanje sunca i topline, kao i tople hrane i pića koji isparavaju u lice. Flaster se nosi 5-7 dana. Šavovi se vade nakon 7-14 dana. Nakon skidanja flastera postoji mogućnost za minimalnim otokom ili pokojom modricom. Sve navedeno uglavnom prolazi unutar 14 dana.

Rezultat

Rezultat je vidljiv neposredno nakon zahvata, a za definitivni rezultat treba pričekati da prođe postoperativni otok.

* Disclaimer: Rezultati operacije jagodica su individualni i mogu varirati od slučaja do slučaja i stanja pacijenta te njihove anatomske predispozicije. 

Kontaktirajte nas i dogovorite konzultacije

Estetska kirurgija

Kirurgiju uljepšavanja i pomlađivanja danas možemo smatrati neizostavnim kulturološkim razvojem društva.

Klinika Opatija

Nova cesta 46b
+385 51 271 065
+385 51 350 530
beauty@zgaljardic.surgery
Radno vrijeme
9-12h/15-21h