Pomlađivanje laser piling

Pomlađivanje lica je potpuno bezbolan proces

  • Nekirurško pomlađivanje
  • Zatezanje kože radiofrekventnim laserima Accent XL i Syneron
  • Sublative = Pomlađivanje

Sublative – Fraxel – RF Danas je veoma bitno imati vrijednu tj. istinitu informaciju u ovakvom potrošačkom svijetu, marketinškoj eksploziji kozmetičkih preparata koji se reklamiraju kao zamjene za lifting ili sumnjivo cjenovno niskih “laserskih” i “anticelulitnih” tretmana. Jer, ne zaboravite staru uzrečicu: “Nisam dovoljno bogat da jeftino kupujem!”, kao i “vrijeme je novac”. Zbog čega smo naveli ove dvije uzrečice? Osnovnu cijenu usluge kod laserskih tretmana formira cijena aparature (što ukazuje na kvalitetu tj. efektivnost), te kvalifikacija i stručno znanje doktora ili specijaliste.

Procedura

Pojavom BIPOLARNE RADIOFREKVENCIJE SYNERON, koja se koristi ELOS tehnologijom tj. kombinacijom radiofrekvencije i IPL, ili infracrvene svjetlosti u mogućnosti smo pomlađivati, tj. brisati bore i zatezati lice bez kirurškog noža.

Cijeli princip laser pilinga bazira se na dubokom zagrijavanju tkiva, što uzrokuje fragmentaciju kolagena i potiče ga na stvaranje (neokolageneza), stoga mi stimulacijom kolagena i elastina popunjavamo bore iz unutrašnjosti, a samim tim zatežemo kožu i postupno se gubi njena opuštenost, a linije lica dolaze do izražaja pomlađene. Na površinu kože u smislu pigmentacija i crvenila pristupamo u kombinaciji s IPL svjetlom, te mijenjamo površinski izgled kože tj. pomlađujemo ga. Osim povremenog peckanja postupak pomlađivanja lica je u cijelosti bezbolan bez primjene lokalne anestezije.

Na površinu kože u smislu pigmentacija i crvenila pristupamo u kombinaciji s IPL svjetlom, te mijenjamo površinski izgled kože tj. pomlađujemo ga. Osim povremenog peckanja postupak je u cijelosti bezbolan bez primjene lokalne anestezije.

Popratni efekti

Popratni efekti laser pilinga kao što su crvenilo ili bilo kakvi vidljivi tragovi tretiranja, kod skupe tehnologije, riješeni su kvalitetnim hlađenjima i filtrima, a osobno znanje – neznanje terapeuta može također utjecati na jačinu popratnih pojava.

Cilj

Ono najbitnije u cijeloj usluzi kozmetske kirurgije jest klijentu riješiti njegov problem na što brži i kvalitetniji način, a simbioza tehnologije i kirurgije danas nam pruža tu mogućnost!

* Disclaimer: Rezultati zatezanja lica su individualni i mogu varirati od slučaja do slučaja i stanja pacijenta te njihove anatomske predispozicije. 

Kontaktirajte nas i dogovorite konzultacije

Estetska kirurgija

Kirurgiju uljepšavanja i pomlađivanja danas možemo smatrati neizostavnim kulturološkim razvojem društva.

Klinika Opatija

Nova cesta 46b
+385 51 271 065
+385 51 350 530
beauty@zgaljardic.surgery
Radno vrijeme
9-12h/15-21h