Korekcija uglova čeljusti implantatom

Operacija čeljusti i ugradnja implantanata

Kod osoba koje žele naglasiti svoje uglove donje čeljusti zahvat se izvodi ugradnjom implantata. Implantati za lice pa tako i uglove čeljusti su posebno formirani čvrsti biokompatibilni materijali dizajnirani za poboljšanje ili povećanje fizičke strukture lica koji dolaze u više veličina, a također mogu biti i „custom-made“.

Procedura

Operacija čeljusti traje 90 min i izvodi se u općoj anesteziji. Prije zahvata potrebno je obaviti laboratorijske pretrage krvi(kompletna krvna slika, biokemijske pretrage te koagulacija) i urina, EKG, te internistički pregled po potrebi ovisno Vašoj anamnezi te MSCT lica prema potrebi u dogovoru s liječnikom nakon obavljenih konzultacija. Kao i prije svakog zahvata u općoj anesteziji, 6h prije zahvata nije dozvoljeno jesti ni piti. Uglovima čeljusti se pristupa intraoralno tj.kroz usnu šupljinu što znači da nema vanjskih vidljivih ožiljaka.

Oporavak

Nakon operacije čeljusti ostajete u klinici 5 – 12 sati. Rutinski se nakon zahvata propisuju antibiotici i analgetici. Preporučuje se tekuća prehrana odnosno mekša hrana koja ne iziskuje puno žvakanja. Preporuča se spavanje na leđima sa povišenim uzglavljem kako bi se smanjio otok. Iz istog razloga preporuča se izbjegavanje sunca i topline, kao i tople hrane i pića koji isparavaju u lice. Flaster se nosi 5-7 dana. Šavovi se vade nakon 7-14 dana. Nakon skidanja flastera postoji mogućnost otoka ili pokoje modrice. Sve navedeno uglavnom prolazi unutar 14 dana međutim otok kod ove vrste zahvata može biti prisutan i dulje.

Rezultat

Rezultat je vidljiv neposredno operacije čeljusti, ali definitivni rezultat vidljiv je nakon prolaska postoperativnog otoka te neposredno nakon zahvata uglovi čeljusti djeluju naglašenije nego što je planirano radi otoka tkiva.

* Disclaimer: Rezultati su individualni i mogu varirati od slučaja do slučaja i stanja pacijenta te njihove anatomske predispozicije. 

Galerija

Kontaktirajte nas i dogovorite konzultacije

Estetska kirurgija

Kirurgiju uljepšavanja i pomlađivanja danas možemo smatrati neizostavnim kulturološkim razvojem društva.

Klinika Opatija

Nova cesta 46b
+385 51 271 065
+385 51 350 530
beauty@zgaljardic.surgery
Radno vrijeme
9-12h/15-21h